Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Online dialoog: Groener leven

Event · 22 okt, 19:30 - 21:30
Online
Ben je erbij? Aanmeldingen sluiten in 2 days.
#29220
Scan me of ga naar www_vcutrecht_nl.wl.deedmob.com/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/29220 om je aan te melden
SamenvattingDe manier waarop wij leven heeft gevolgen voor onze leefomgeving, natuur en klimaat en voor onze toekomst. Wat betekent groen leven voor jou? Praat online mee!
Uitgebreide omschrijving

Na de zomerse dialogen onder de bomen in het Griftpark gaan we weer volledig online via Zoom om veilig vanuit huis mee te kunnen doen nu het aantal besmettingen weer groeit. Een nieuwe serie online dialogen om op veilige afstand jouw kijk op groen te delen en te luisteren naar hoe anderen groen ruiken, horen, zien en voelen. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden is verplicht! Je kunt je aanmelden via onze website.

De manier waarop wij leven heeft gevolgen voor onze leefomgeving, natuur en klimaat en voor onze toekomst. Hoe groen leef jij, hoe maak je keuzes, wat is hierin (on)gemakkelijk en wat is daarin voor jou belangrijk? Gebruik je weinig energie, koop je bij de kringloop, hou je schoonmaakacties, investeer je in technologie, repareer je spullen, heb je groene vingers, voer je actie, probeer je beleid te beinvloeden…….? Denk aan het voedsel dat we eten, de huizen die we bouwen, het werk wat we doen en hoe we ons verplaatsen. Maak jij je hier zorgen over of heb je heel andere dingen aan je hoofd en roept dit heel andere gevoelens bij je op? Heb je het gevoel dat je invloed hebt op onze leefomgeving, dat je zelf of samen met anderen een verschil kunt maken? Bijvoorbeeld door wat je eet, koopt, hoe je reist, woont of leeft? Of zie je geen keuze? Vind je dat anderen dit moeten oplossen? Kan het ook gemakkelijk? Of zie je geen probleem? Hoe zou jij in de toekomst graag leven en wat heb je daarvoor nodig?


Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Ben je erbij? Aanmeldingen sluiten in 2 days.
#29220
Scan me of ga naar www_vcutrecht_nl.wl.deedmob.com/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/29220 om je aan te melden